تصفیه روغن سوخته

همانطور که می‌دانید در همه‌ی ماشین‌ها و موتورها از روغن موتور استفاده می‌شود. از روغن موتور برای روان کردن قسمت‌های متحرک اتومبیل استفاده می‌شود و مانند خون در رگ‌های آن جاری است.

بدون شک همه‌ی شما می‌دانید که با استفاده از روغن موتور می‌توانید راندمان ماشین خود را بالا ببرید زیرا اصطکاک بین قطعات کاهش می‌یابد و موتور خنک می‌شود. روغن موتورها در انواع گوناگونی ساخته شده‌اند که انتخاب آن بستگی ب نظر و سلیقه شما دارد. در هر صورت از هر نوع روغنی استفاده کنید بعد از گذشت یک زمان مشخص باید برای تعویض آن اقدام کنید.

همانطور که در جریان هستید، روغن تعویض شده را نمی‌توان به راحتی از بین برد زیرا باعث آلودگی می‌شود و فقط با بازیافت روغن سوخته می‌توانید آن را به حالت اولیه خود برگردانید و دوباره از آن استفاده کنید.

شاید برای شما هم جالب باشد که برای ساخت روغن موتور از 8 نوع ماده افزودنی استفاده می‌شود که این افزودنی‌ها بعد از بازیافت روغن سوخته به صورت قیر بدست می‌آیند و قابل استفاده می‌باشد. امروزه به کمک بازیافت می‌توانید بسیاری از مواد را به حالت اولیه برگردانید و دوباره از آن‌ها استفاده کنید.

توجه به این نکته هم حائز اهمیت است که بازیافت روغن سوخته به هزینه‌ی زیادی نیاز ندارد و هزینه‌ی آن نسبت به تصفیه نفت خام بسیار به صرفه‌تر است.

بازیافت کردن روغن مزایای زیادی دارد که برخی از آن‌ها به شرح زیر می‌باشد:

– بازیافت کردن روغن به محیط زیست کمک می‌کند و با این کار کمک بزرگی به محیط زیست می‌کنید. بسیاری از افراد برای اینکه از دست روغن‌های سوخته خلاص شوند آن‌ها را داخل چاه فاضلاب می‌ریزند که این کار کاملا اشتباه است و به محیط زیست آسیب جدی می‌زند. فقط کافیست مصرف کنندگان گرامی به این نکته توجه داشته باشند که وجود این روغن برای محیط زیست بسیار مضر است و برای بازیافت آن اقدام کنند و محیط زیست را نجات دهند.

– بازیافت کردن باعث می‌شود که چندین بار از یک محصول استفاده کنید و روغن سوخته را وارد محیط زیست نکنید.

– بازیافت روغن سوخته از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است. زیرا بازیافت کردن روغن نسبت به بدست آوردن آن از نفت خام بسیار به صرفه‌تر است. با بازیافت روغن سوخته، نیاز شما به واردات نفت کمتر می‌شود یعنی هر چقدر میزان بازیافت روغن بیشتر باشد به نفت کمتری نیاز خواهید داشت.

– ممکن است تصور کنید که روغن بازیافت شده کارایی ندارد و نمی‌توان از آن استفاده کرد. اما این‌چنین نیست و با توجه به استانداردهایی که وجود دارد، روغن بازیافت شده ماندگاری و عملکرد بسیار خوبی دارد که برابر با روغن خالص می‌باشد و هیچ فرقی با آن ندارد. توجه به این نکته هم حائز اهمیت است که خودروسازان بزرگ هم روغن‌های بازیافت شده را تایید کرده‌اند پس با خیالی راحت می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

– بازیافت روغن در کارخانه‌ها و شرکت‌های مخصوص به خود انجام می‌شود و باعث اشتغال زایی می‌شود. زیرا افراد زیادی جذب این شرکت‌ها و کارخانه‌ها می‌شوند.

تصفیه روغن کارکرده به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد که این روش‌ها به صورت زیر می‌باشند:
  • روش تصفیه تقطیری
  • هیدروژناسیون
  • اسیدی
  • قلیایی
  • خاک و …
روش تقطیر چیست؟

تقطیر یا تقطیر کلاسیک، فرآیند جداسازی اجزا یا مواد از یک مخلوط مایع با استفاده از جوشاندن و تراکم انتخابی است. تقطیر خشک عبارت است از حرارت دادن مواد جامد برای تولید محصولات گازی (که ممکن است به مایع یا جامد متراکم شوند). تقطیر برای خالص سازی یک ترکیب با جداسازی آن از یک ماده غیرفرار یا کم فرار استفاده می شود. هنگامی که ترکیبات مختلف در یک مخلوط دارای نقاط جوش متفاوتی هستند، هنگامی که مخلوط به دقت تقطیر می شود، به اجزای جداگانه تقسیم می شوند.

تصفیه روغن روش تقطیری یکی از روش‌های پرکاربرد برای تصفیه روغن می‌باشد که طرفداران زیادی دارد و بیشتر از روش‌های دیگر مورد توجه قرار گرفته است. زیرا استفاده از این روش به نفع محیط زیست است و هیچ نوع ضایعاتی هم نخواهد داشت.

 تصفیه روغن روش تقطیری به عنوان  روش دوستدار محیط زیست شناخته شده است و معمولا از آن استفاده می‌شود.اگر روغن‌های کارکرده و سوخته به صورت غیر مستقیم تحت گرمایش قرار گیرند، مولکول‌های آن روغن از ذره‌های پلیمری آن جدا می‌شود. همانطور که گفته شد تصفیه روغن روش تقطیری هیچ ضایعاتی ندارد و خطری از جانب آن محیط زیست را تهدید نمی‌کند.

توجه داشته باشید که تصفیه کردن روغن با استفاده از روش تقطیر در خلاء به این صورت است که ابتدا تصفیه در خلاء و تحت حرارت انجام می‌گیرد و آب از روغن کارکرده جدا می‌شود و این روغن عاری از وجود آب و هر نوع حلالی می‌شود.
به این صورت که در مرحله‌ی اول تصفیه روغن روش تقطیری از ستون جذبی استفاده می‌شود که این ستون مانع از فرار کردن مواد سبک به فضای محیط می‌شود و به خوبی آن‌ها را جدا می‌کند.
بعد از جداسازی آب و حلال، این روغن وارد مرحله‌ی دوم می‌شود که در این مرحله روغن از پلیمر جدا می‌شود. به این صورت که این مرحله در خلاء سنگین انجام می‌شود و روغن از مواد پلیمری به خوبی جدا می‌شود.

ویژگی‌های روش تقطیری


در این قسمت می‌خواهیم شما را با ویژگی‌های روش تقطیری آشنا کنیم و توضیحات مربوط به تصفیه روغن روش تقطیری را تکمیل کنیم.
همانطور که گفته شد روش تصفیه تقطیری یکی از بهترین روش‌ها برای تصفیه روغن کارکرده می‌باشد و طرفداران زیادی هم دارد.
برخی از ویژگی‌های مهم تصفیه روغن روش تقطیری به شرح زیر می‌باشد:
*باعث می‌شود که روغن‌های کارکرده و مواد اضافی دوباره مورد استفاده قرار بگیرند و بازدهی بسیار خوبی داشته باشند.
*روغن‌های کارکرده در این روش آلودگی زیادی ندارد و مشکل خاصی برای محیط زیست به وجود نمی‌آورد.
* در این روش به مواد اسیدی نیاز ندارید.
* در این روش حجم بیشتری از مواد تصفیه می‌شود و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
* انرژی مورد نیاز در فرآیند تولید کاهش می‌یابد.
بهتر است بدانید که قسمت تقطیر این فرآیند دارای چهار عدد مخزن دپو می‌باشد که برای چهار محصول جدا در نظر گرفته شده است. که این چهار محصول شامل روغن‌های مختلفی می‌باشد که به شرح زیر هستند:
*روغن فلش 180 که دمای داخل برج آن 265 درجه سانتی گراد می‌باشد.
 *روغن فلش 220 که دمای داخل برج برای این روغن 280 درجه سانتی گراد است.
*روغن فلش 230 که دارای دمای برج 300 درجه سانتی گراد می‌باشد.
*روغن فلش 250 که دمای داخل برج برای آن 340 درجه سانتی گراد می‌باشد.
در آخر همه‌ی محصولات مربوط به این چهار روغن با استفاده از پمپ به مخازن ذخیره اصلی فرستاده می‌شوند.
در تصفیه روغن روش تقطیری یک برج برای پیش گرم وجود دارد که این برج در کنار برج تقطیر است.
پیش گرم به این صورت است که مواد داغ پلیمری که در ته برج هستند به واسطه‌ی یک پمپ به برج مخصوص پیش گرم فرستاده می‌شوند و این مواد به حالت سیرکولاسیون درون برج پیش گرم گردش می‌کند.
توجه داشته باشید که تصفیه روغن روش تقطیری برای روغن های زیادی انجام می‌شود.

سیستم تصفیه روغن با روش وکیوم TF
سیستم تصفیه روغن با روش وکیوم TF با اتصال پمپ وکیوم رینگ مایع با دو طبقه روتس وکیوم